Artykuły

17.05.2023
Letnie grillowanie z WSP Społem - sezonowa nowość
Z początkiem maja Wytwórcza Spółdzielnia Pracy SPOŁEM rozpoczęła sezon grillowy. Producent przygotował na ten niezwykle lubiany przez wszystkich czas sporo aktywności. Wśród nich wymienić można pojawienie się w sprzedaży Musztardy Kieleckiej Grillowej, która jak co roku powraca w tym okresie do oferty handlowej. Niezależnie od tego zaplanowano zakrojoną na szeroką skalę kampanię reklamową, obejmującą kluczowe media m.in. telewizję, internet, media społecznościowe i pr...
16.05.2023
Ziarna Kresto – w sam raz do wiosennych potraw
Wiosna to czas nowalijek, które warto wykorzystać do tworzenia zdrowych, pożywnych dań. Idealnym dopełnieniem różnorodnych warzywnych i owocowych kompozycji są ziarna KRESTO: chia, sezam, siemię lniane oraz pestki dyni. Mają one delikatny smak, są przyjemnie chrupiące i zawierają wiele wartościowych składników odżywczych. Chia w językach majańskich oznacza siłę, a drobne nasionka szałwii hiszpańskiej nazywane są „złotem Azteków”. NASIONA CHIA KRESTO to pr...
24.04.2023
Dobre praktyki Winiary w raporcie Forum Odpowiedzialnego Biznesu
Praktyka WINIARY „Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu” została doceniona przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu i uwzględniona w raporcie “Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki”. To coroczny, ogólnopolski przegląd inicjatyw CSR i zrównoważonego rozwoju.  Dobre praktyki i odpowiedzialny biznes Raport „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki” to najważniejsza cykliczna publikacja Forum Odpowiedzialnego Biznesu, wydawana od 200...
05.04.2023
Wielkanocny stół bez tradycyjnej sałatki jarzynowej? Nie ma takiej możliwości WSP Społem
Wielkanocny stół bez tradycyjnej sałatki jarzynowej? Nie ma takiej możliwości! Ten polski przysmak zazwyczaj zawiera gotowane warzywa, takie jak ziemniaki, marchewka i pietruszka, a także groszek, ogórki kiszone, ugotowane jajka, a w wielu regionach też jabłko, por i seler. Całość pokrojona jest w kostkę i wymieszana, a następnie polana majonezem. Wybrane regiony dodają też musztardę do smaku, a nawet marynowane grzybki. Tradycyjna jarzynowa pojawiła się w Polsce w okresie międzyw...
04.04.2023
Doskonała kompozycja smaków na wyjątkowe okazje - Dania wytrawne z dżemami i konfiturami Herbapol
Dżemy i konfitury, wypełnione po brzegi pysznym, owocowym smakiem, to jedne z tych produktów, po które w polskich kuchniach sięgamy bardzo często. Chrupiące pieczywo, naleśniki, omlety czy gofry z ich dodatkiem są idealną propozycją na słodkie śniadanie lub podwieczorek, dlatego zazwyczaj właśnie w ten sposób je wykorzystujemy. Ale produkty dżemowe dają nam dużo więcej kulinarnych możliwości! Dżemy i konfitury Herbapol są też idealnym dodatkiem do wykwintnych dań wytrawnych....
30.03.2023
Przygotowania do sezonu zbiorów w Herbapol-Lublin SA
Początek wiosny oznacza start przygotowań do sezonu zbiorów w firmie „Herbapol-Lublin” S.A. Pozyskiwanie niezbędnych do produkcji surowców roślinnych to proces wieloetapowy i rozłożony na poszczególne miesiące. Zanim rozpoczną się właściwe zbiory, konieczne jest opracowanie szczegółowego planu skupu na ten rok, który określa ilość i asortyment potrzebnych surowców, jak i harmonogram zakupów. Firma wizytuje plantacje oraz szkoli zbierac...
28.03.2023
WSP Społem zaufał specjalistom Soul & Mind
Z początkiem marca Soul & Mind rozpoczęło współpracę z Wytwórczą Spółdzielnią Prac „Społem”, dołączając do znanego wśród konsumentów #teamukieleckiego. Przez najbliższy rok agencja będzie odpowiadać za tworzenie i realizację działań o charakterze PR. Do zadań agencji należy opracowanie planu komunikacji biura prasowego WSP Społem oraz social mediów zarówno znanego Majonezu Kieleckiego, jak i pozostałych marek WSP Społem: Snacku Pr...
23.03.2023
Winiary pomysł na… dania z tego, co pod ręką
Nie masz pomysłu na obiad, a w kuchni leżą kawałki warzyw lub mięso, których nie chcesz zmarnować? Marka Winiary pod koniec zeszłego roku rozwinęła portfolio produktowe dobrze znanego produktu. Pomysł na… dania z tego, co pod ręką dostępny jest w trzech pysznych wariantach – Leczo, Gulaszu i Curry. Dzięki nim można stworzyć proste dania jednogarnkowe z dowolnych kombinacji składników, które akurat mamy pod ręką. Pomysły na dania jednogarnkowe Rocznie w Polsce...
21.03.2023
WSP Społem: Wielkanoc to dla nas aktywny czas - Co na Święta zaplanował kielecki producent?
Święta to czas wyjątkowy nie tylko dla konsumentów, lecz także dla całej branży FMCG. Widać to szczególnie w kategorii majonezów i sosów, które jak wiadomo – są głównym „składnikiem” rodzinnej Wielkanocy. Rynkowi gracze wprost prześcigają się w smakowitych propozycjach dla konsumentów. Producent znanego i lubianego Majonezu Kieleckiego przygotował na marzec i kwiecień szereg niespodzianek. Zaplanowano zarówno działania w...
14.03.2023
Wielkanocne inspiracje od Kresto
Wielkanoc – czas radości, świętowania oraz przepysznych wypieków, takich jak makowiec, mazurek czy babka. Do ich przygotowania niezbędna jest sprawdzona receptura i najlepszej jakości składniki. Dzięki bogatej ofercie tradycyjnych bakalii Kresto realizacja twórczych pomysłów będzie nie tylko smaczna, ale też wygodna. Mazurek to przykład pysznego połączenia tradycji z nowoczesnością – baza ciasta od lat pozostaje niezmienna, jednak sekretem każdego wypieku jest j...